Wat kost een eigen laadpaal?

Home > Prijs laadpaal laten installeren

Laadpaal Thuis Prijs

De Prijs van een eigen Laadpaal Thuis: Een Compleet Overzicht

Met de opkomst van elektrische voertuigen (EV's) overweegt u misschien een laapdaal thuis te installeren. Maar wat kost dat nu eigenlijk?

In dit artikel bekijken we de verschillende kostenfactoren die de prijs van een thuislaadpaal beïnvloeden, die variëren van €1.000 tot wel €5.000.

Kostenfactoren

  1. Type laadpaal: De keuze van het laadstation kan de prijs aanzienlijk beïnvloeden. Standaardmodellen beginnen vanaf ongeveer €799 exclusief btw. Op onze homepagina kan u meer uitleg over de verschillende modellen laadpalen terugvinden.

  2. Elektrische aansluiting: Afhankelijk van of u een 1-fase of een 3-fase aansluiting heeft, kunnen de kosten variëren van €50 tot €80.

  3. Installatie: De nabijheid van de laadpaal tot uw zekeringskast is een belangrijke kostenfactor. Gemiddeld liggen installatiekosten tussen de €1.000 en €2.000.

  4. Abonnement: Sommige aanbieders hanteren een maandelijks abonnement voor het gebruik van de laadpaal, wat ongeveer €4 per maand kan zijn.

Kostenoverzicht

Hieronder vindt u een tabel die de kosten uiteenzet:
Component Gemiddelde Kosten
Laadpaal (zonder installatie) vanaf €799 excl. btw
Installatie €1.000 - €2.000
Elektrische aansluiting €50 - €80
Maandabonnement €4

Totale geschatte kosten

Rekening houdend met bovenstaande factoren, kunt u verwachten dat de totale kosten voor een laadpaal thuis, inclusief installatie, gemiddeld tussen de €1.500 en €2.500 liggen, maar dit kan oplopen tot €5.000 afhankelijk van uw specifieke situatie en voorkeuren.

Soms zijn er premies voor laadpalen beschikbaar die de kosten kunnen verminderen.

Conclusie

Het is duidelijk dat er veel komt kijken bij het installeren van een laadpaal thuis. Om ervoor te zorgen dat u de beste keuze maakt voor uw situatie en budget, nodigen we u uit contact op te nemen ons.

Vraag een gratis offerte aan en ontdek hoe wij u kunnen helpen met een soepele overgang naar elektrisch rijden.

Snel, veilig en efficiënt opladen.

Uw Expert in Laadpaal Installatie: JNP BV

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.