Keuring Elektricteit

Home > Keuring Elektriciteit

Keuring Elektriciteit

Keuring Elektriciteit

Elke wijziging of aanpassing aan een elektrische installatie, waaronder het installeren van laadpalen, vereist een grondige inspectie volgens de voorschriften van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI).

Gecertificeerde inspecteurs voeren deze controles uit om te zorgen voor een veilige en betrouwbare werking van de installatie.

De inspectie omvat de volgende stappen:

  1. Administratieve controle: Er wordt gecontroleerd of de elektrische schema's overeenkomen met de daadwerkelijke installatie en of alle nodige informatie correct is vermeld.

  2. Visuele inspectie: Hierbij wordt gekeken naar eventuele structurele problemen en wordt gecontroleerd of de laadpaal volgens de voorschriften van de fabrikant is aangesloten.

  3. Metingen: Verschillende metingen worden uitgevoerd, waaronder isolatiemetingen om de kwaliteit van de elektrische kabels te beoordelen, aardingsmetingen en tests van de differentieelbeveiliging op de stroomkring van de laadpaal.

Positief of negatief keuringsverslag

Een positief keuringsverslag is 25 jaar geldig voor huishoudelijke installaties en 5 jaar voor niet-huishoudelijke installaties.

In geval van een negatief keuringsverslag wordt de aard van de inbreuk gedetailleerd beschreven, en na de nodige aanpassingen moet een herkeuring worden uitgevoerd voordat de laadpaal in gebruik kan worden genomen.

Wie mag de keuring uitvoeren?

Alleen erkende keuringsorganisaties zijn bevoegd om laadpalen te inspecteren. De kosten voor een keuring variëren doorgaans tussen €100 en €200.

Voorbereiding voor de keuring omvat het zorgen voor toegankelijkheid van verdeelborden en aardingsonderbrekers, evenals het beschikbaar hebben van belangrijke documenten en technische specificaties.

Wat kunnen wij voor u doen:

Negatief keuringsverslag? Wij zorgen dat uw elektrische installatie in orde is conform AREI. Hiervoor zijn we actief in de Limburgse Provincie: Houthalen, Zonhoven, Lummen, Beringen, Paal, ...

Als u te maken krijgt met een afkeuring, bijvoorbeeld voor een installatie die niet door ons is uitgevoerd, kunnen wij u helpen om eventuele gebreken te herstellen en ervoor te zorgen dat uw laadpaal aan alle vereisten voldoet.

Wij bieden professionele installatiediensten voor elektrische installaties zoals voor een laadpalen thuis of laadpalen voor bedrijven, maar bijvoorbeeld voor het plaatsen van een nieuwe zekeringskast (elektricteit vernieuwen of elektriciteit plaatsen in een nieuwbouw).

Snel, veilig en efficiënt opladen.

Uw Expert in Laadpaal Installatie: JNP BV

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.